Brevetzwemmen

Het brevetzwemmen staat open voor alle zwemmers die hun zwemABC hebben gehaald. De eerste tijd leer je vooral hoe je de schoolslag, borstcrawl en rugcrawl beter kan zwemmen. Heb je dat onder de knie, dan gaan we werken aan snelheid, uithoudingsvermogen en technieken zoals startduiken en keerpunten. Ook beginnen we dan met de basis van de vlinderslag.

Tijden:
donderdag 18:45 – 19:30u.
zaterdag 9.00 – 10.00u. (op uitnodiging)

Afzwemmen
Wanneer je de slagen en snelheid goed beheerst, kan je afzwemmen voor het wedstrijdbrevet. Het brevet afzwemmen heeft de vorm van een wedstrijd, waarbij het natuurlijk belangrijk is dat je zo snel mogelijk zwemt. We proberen een aantal keer per jaar (minimaal 2x) een brevetafzwemwedstrijd te organiseren.

Bij WVIJ kun je twee wedstrijdbrevetten halen. Voor Brevet 1 zwem je een baan borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl benen. Bij Brevet 2 vervangen we de borstcrawl benen door een baan vlinderslag en zwem je voor de andere slagen twee banen. Voor iedere afstand staat een limiettijd en wanneer je de afstand binnen die tijd haalt, dan krijg je een sticker voor die afstand op het brevet.

Brevet 1
 

Slag Afstand Limiet
Schoolslag  25m / 1 baan  1.00 
Rugcrawl benen  25m / 1 baan  
Rugcrawl  25m / 1 baan  0.50 
Borstcrawl benen  25m / 1 baan  
Borstcrawl  25m / 1 baan  0.40 


Brevet 2 
 

Slag Afstand Limiet
Schoolslag  50m / 2 banen  1.20 
Rugcrawl   50m / 2 banen  1.10 
Borstcrawl  50m / 2 banen  1.00 
Vlinderslag  25m / 1 baan  0.40 Wedstrijden
Brevetzwemmers mogen ook deelnemen aan de wedstrijden die de vereniging zelf organiseert, zodat zij het wedstrijdzwemmen kunnen ervaren. Na het behalen van je wedstrijdbrevetten kijken we in overleg met jou en je ouders of je mee kan en wilt doen aan echte zwemwedstrijden. Je komt dan in de wedstrijdploeg.

Inlichtingen
Donderdagavond in het zwembad of bij Laura van der Ham via trainers@watervriendenijmuiden.

Terug naar boven