Nieuws

Wedstrijdzwemmers in de dop halen wedstrijdbrevetten

31 maart 2019

Op zaterdag 30 maart hebben 18 brevetzwemmers van Watervrienden IJmuiden afgezwommen voor hun wedstrijdbrevet. Het brevetzwemprogramma is door WVIJ opgezet om jonge zwemmers de beginselen van de wedstrijdslagen te leren. Na het behalen van hun brevet kunnen de kinderen doorstromen naar de wedstrijdploeg.


In totaal kunnen de kinderen twee brevetten halen. Het grootste verschil tussen de brevetten zit in de te zwemmen slagen en de afstanden. Voor Brevet 1 hoeven de kinderen nog geen vlinderslag te zwemmen, bij Brevet 2 wel. Daarnaast zwemmen de kinderen voor Brevet 1 van iedere slag (schoolslag, borstcrawl en rugcrawl) één baan, terwijl bij Brevet 2 van iedere slag twee banen. Uitzondering is de vlinderslag, hiervan hoeven ze slechts één baan te zwemmen.
 

Het afzwemmen heeft de vorm van een zwemwedstrijd, zodat de kinderen hun geleerde vaardigheden kunnen laten zien, zoals een goede startduik, een keerpunt en de juiste zwemtechniek. Daarnaast gaat het natuurlijk ook om de snelheid. Voor iedere slag is een limiet gesteld die de afzwemmers moeten halen.
 

Een groot deel van de brevetters bestaan uit kinderen die na het behalen van hun C-diploma door willen gaan met zwemmen, maar kinderen van buitenaf melden zich ook regelmatig aan om de wedstrijdslagen onder de knie te krijgen.  Lijkt het je leuk om een keer mee te doen, meld je dan aan via info@watervriendenijmuiden.nl. Je mag twee keer gratis mee zwemmen om te kijken of je het leuk vindt. 
 

We feliciteren de volgende zwemmers:

Brevet 1: Melissa, Mink, Kay, Anouk, Marit, Cynthia, Frederique, Sil en Mick

Brevet 2: Gijs, Tess, Meike, Tamara, Ymkje, Rosalie, Charlize, Ries en Kiki

Natuurlijk ook een felicitatie voor de trainers, die iedere donderdagavond aan het bad staan en die er daarmee voor gezorgd hebben dat de kinderen dit niveau halen. 


 
www.watervriendenijmuiden.nl
Op donderdag 22 juni stonden 7 jonge brevetzwemmertjes klaar om hun eerste wedstrijdbrevet voor de schoolslag, borst- en rugcrawl te… Meer >
 
www.watervriendenijmuiden.nl
Op zaterdagmiddag 28 mei hebben 10 kinderen afgezwommen voor hun wedstrijdbrevet 2. Onder toeziend oog van trainers Ron, Piet en… Meer >
 
Terug naar boven