Nieuws

WVIJ ontvangt als 1e zwemlesaanbieder in Gemeente Velsen en omstreken de nieuwe Licentie Zwem-ABC

31 augustus 2016
www.watervriendenijmuiden.nl
Dinsdagavond 30 augustus heeft de ABC-stuurgroep uit handen van de NPZ|NRZ als eerste zwemlesaanbieder van de Gemeente Velsen en omstreken de Licentie Zwem-ABC ontvangen. Een prestatie waar we heel erg trots op zijn en blij mee zijn.

Na meer dan een jaar voorbereiding, heeft Watervrienden IJmuiden op 6 juli met goed gevolg de audit doorstaan voor de Licentie Zwem-ABC. WVIJ is al vele jaren erkend aanbieder van het ZwemABC en veel IJmuidenaren hebben bij de vereniging hun zwemdiploma's gehaald. De vereniging is er trots op dat zij nu als eerste aanbieder in de Gemeente Velsen volgens het nieuwe licentiesysteem zwemdiploma's mag blijven uitreiken.
 
De NPZ|NRZ geeft de nationale zwemdiploma's uit en zij hebben zwemlesaanbieders, zoals zwemverenigingen, gemeenten en zwemscholen, verplicht gesteld de Licentie zwemABC te behalen om ook vanaf 2018 nog het Nationale ZwemABC diploma's te mogen uitgeven. Watervrienden IJmuiden heeft daarop direct stappen ondernomen om zich klaar te stomen voor deze audit. De NPZ|NRZ controleert of het afzwemmen verloopt conform de opgestelde afzwemeisen. Met de overstap op een licentiesysteem, controleert de NPZ|NRZ ook of het proces voorafgaand aan het diplomazwemmen op orde is.

Met het behalen van de licentie heeft WVIJ bewezen dat de vereniging voldoet aan de relevante wet- en regelgeving en dat lesgevers gescreend zijn en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben. De vereniging heeft in een handboek alle processen vastgelegd over zaken als opleiding van lesgevers, de wijze van lesgeven, de informatievoorziening aan ouders, ongevallenregistratie en een klachtenprocedure.
 
Karien Zuidam:"Voor een vereniging die volledig draait op de inzet van vrijwilligers is het opzetten van een (kwaliteits)handboek een behoorlijke klus. Gelukkig draaien we al jaren met een goed programma dat met de ontwikkelingen mee gaat, dus was het voor ons vooral een kwestie van al ons werk op papier zetten en de nodige vereiste documenten te verzamelen. We zijn dan ook enorm trots dat wij als eerste zwemlesaanbieder in onze regio deze audit met vlag en wimpel hebben behaald!"
 

 
www.watervriendenijmuiden.nl
De ABC-agenda voor de periode t/m januari 2020 is bekend en kunt u hier downloaden. Meer >
 
www.watervriendenijmuiden.nl
Afgelopen zaterdag was het buitenbad van Zwembad de Heerenduinen het decor van de jaarlijkse zwemwedstrijd IJmuiden Buiten. Tijdens… Meer >
 
www.watervriendenijmuiden.nl

Afzwemmen bij WVIJ

24 juni 2019
Nu het zwemseizoen bijna ten einde is, is ook de tijd van het afzwemmen weer aangebroken. Op donderdag 20 juni hebben 42 kinderen bij… Meer >
 
Zaterdag 8 juni was er bij het programma Kassa van de Vara aandacht voor vastzuigen door gevaarlijke zwembadroosters. Dit fragment… Meer >
 
11-05-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-07-2016 Meer >
 
 
23-06-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven