Nieuws

WVIJ derde bij Master zwemkampioenschappen

02 oktober 2016
www.watervriendenijmuiden.nl
Op zondag 2 oktober hebben de masterzwemmers van Watervrienden IJmuiden meegedaan aan de jaarlijkse Master Zwemkampioenschappen in Haarlem. Met in totaal 46 medailles - 23 gouden, 15 zilveren en 8 bronzen - was de vereniging uiteindelijk derde in het klassement. Ook zijn er diverse bondsrecords gezwommen, maar deze moet de zwembond NCS eerst bevestigen.
 

Maar leuker nog dan de medailles is de ontspannen sfeer tijdens de wedstrijd. Veel van de deelnemers zwemmen al hun hele leven en tijdens de jaarlijkse kampioenschappen is het dan vooral een weerzien van oude vrienden en rivalen. Geregeld zien we dus tussen de rode shirts van WVIJ ook de andere verenigingskleuren zitten.

Dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn om op hoog niveau sport te beoefenen, is duidelijk zichtbaar. Tijdens de verschillende series zwemmen alle leeftijden door elkaar heen en regelmatig moeten jongere zwemmers hun oudere collega's voor laten gaan.

IJmuidenaar Nico Struys bijvoorbeeld is een van de meest ervaren zwemmers die meedoet. Hij zwom de 100 meter vrije slag in een knappe 1.11.7; een tijd waarmee hij veel jongere zwemmers voorblijft. Hij legt de lat ook meteen hoog voor toekomstige zwemmers in zijn leeftijdscategorie 70-74 jaar, want vrijwel iedere tijd die hij tegenwoordig zwemt is al snel een bondsrecord.

Naast de medailles, zwommen veel van de IJmuidenaren tijdens deze wedstrijd in Haarlem een persoonlijk record. Ook gingen een aantal zwemmers de uitdaging aan om een lange en/of zware afstand met succes uit te zwemmen. Al met al kijkt WVIJ terug op een succesvolle wedstrijd. De vereniging is blij met het grote aantal masters dat deel heeft genomen aan deze wedstrijd. 
 

 
www.watervriendenijmuiden.nl

31 toppers met een diploma

26 januari 2020
Wat was het weer spannend, maar vooral heel leuk en gezellig. 31 jongens en meisjes hebben vanmiddag afgezwommen voor hun A-, B- of… Meer >
 
www.watervriendenijmuiden.nl
Op donderdag 28 november heeft Sinterklaas met een groot aantal Pieten een bezoek gebracht aan de leszwemmers en de jeugdploeg van de… Meer >
 
www.watervriendenijmuiden.nl
Vanmiddag hebben 27 kinderen onder toeziend oog van de gedelegeerde / rapporteur van de NRZ - Nationale Raad Zwemveiligheid afgezwommen… Meer >
 
www.watervriendenijmuiden.nl
De ABC-agenda voor de periode t/m januari 2020 is bekend en kunt u hier downloaden. Meer >
 
 
 
 
11-05-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-07-2016 Meer >
 
 
23-06-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven