Nieuws

Brevetzwemmen in de lift

06 februari 2016
Aankomend talent voor de wedstrijdploeg

Vanaf september 2015 zijn Piet en Ron druk bezig met het opleiden van jonge zwemmers voor de wedstrijdploeg. Vanaf 2016 schoven de meeste A/B zwemmers door naar een oudere categorie C. De jongste categorie moest dus nodig worden aangevuld om in januari 2016 weer een bezetting te hebben voor de zwemcompetitie op 31 januari 2016.

Dankzij de doorstroming van een aantal C-zwemmers en aanmeldingen van nieuwe leden hebben we nu een veelbelovende ploeg jonge zwemmers. Was het in het begin alleen maar training op de donderdagavond. Al snel hebben we een extra baan op de zaterdagmorgen kunnen reserveren.

Iedere zaterdag komen zo’n acht tot tien jonge zwemmers trouw trainen. Tijdens deze training kunnen Piet en Ron in alle rust de brevetters de zwemtechnieken en de startduiken goed en geconcentreerd laten oefenen. Met als resultaat dat we op 12 december de zwemmers op konden laten gaan voor hun eerste wedstrijd brevet.

Twaalf jongens en meisjes stonden een beetje met spanning aan de kant klaar voor hun brevet afzwemmen. De ouders zaten wellicht met evenveel spanning op de tribune met de camera of de mobiel in de hand om foto’s te maken.

De 25 m borstcrawl, de rugslag en de schoolslag werden reglementair en binnen de tijd gezwommen zodat Danyal Ozcan, Chris Bakker, Myke clots, Mike Tjepkema, Mauro Kwakman, Lynn Quist, Sintayehy Sanders, Nihade Mekkaoui, Rebecca v d Veldse, Lizzy Dam, Carina Hoozemans, Laura Vos en Maaike Bosma hun welverdiende brevet met de stickers in ontvangst konden nemen.

Op 31 januari hebben een aantal mee gezwommen met de zwemcompetitie.  Bij de 4 x 25 m borstcrawl estafette haalden Mike, Myke, Mauro en Jens al een eerste plaats. De jeugd heeft de toekomst.

Ron Blok, trainer

 
www.watervriendenijmuiden.nl
De ABC-agenda voor de periode t/m januari 2020 is bekend en kunt u hier downloaden. Meer >
 
www.watervriendenijmuiden.nl
Afgelopen zaterdag was het buitenbad van Zwembad de Heerenduinen het decor van de jaarlijkse zwemwedstrijd IJmuiden Buiten. Tijdens… Meer >
 
www.watervriendenijmuiden.nl

Afzwemmen bij WVIJ

24 juni 2019
Nu het zwemseizoen bijna ten einde is, is ook de tijd van het afzwemmen weer aangebroken. Op donderdag 20 juni hebben 42 kinderen bij… Meer >
 
Zaterdag 8 juni was er bij het programma Kassa van de Vara aandacht voor vastzuigen door gevaarlijke zwembadroosters. Dit fragment… Meer >
 
11-05-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-07-2016 Meer >
 
 
23-06-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven