Nieuws

We gaan gefaseerd weer opstarten met de lessen en trainingen!!!

15 mei 2020

Wij zijn heel blij dat we jullie kunnen vertellen dat we onze zwemactiviteiten weer kunnen gaan opstarten!!

Dat de zwembaden zo snel weer open mochten was voor iedereen een grote verrassing.
Wij zijn dan ook heel blij dat de gemeente Velsen er voor heeft gezorgd dat wij ook weer zo snel terecht kunnen in het zwembad!

Lees snel verder voor meer informatie.

 

Wij hebben er heel veel zin in! Jullie toch ook?!

 

Tot snel!!

 

Kader en Bestuur Watervrienden IJmuiden

Hoe gaan we beginnen?

Het hervatten van de activiteiten zal gefaseerd gaan. We kunnen helaas niet verder waar we in maart gebleven zijn.

Er gelden strikte regels met betrekking tot het maximum aantal personen in het water per bad, afstand houden tot elkaar en het gebruik maken van faciliteiten als kleedruimten en douches.

Daarnaast gelden natuurlijk ook nog de algemene regels: zwemmers, maar ook kaderleden, mogen niet komen als zij zelf klachten ervaren en/of ziek zijn en mensen met een zwakke gezondheid of partner met een zwakkere gezondheid worden nog afgeraden om drukkere plekken te bezoeken.

Hoe dit allemaal zal lopen in de praktijk, is op dit moment moeilijk te overzien. Daarom gaan we in stapjes onze activiteiten opbouwen.

Dit betekent hoe dan ook dat wij niet iedereen tegelijk kunnen ontvangen.
We hebben immers meer zwemmers dan maximaal is toegestaan én we beschikken niet over alle kaderleden.

We staan daarmee voor lastige dilemma’s. We hebben ervoor gekozen om hierbij de volgende doelstellingen te hanteren voor de periode tot de zomervakantie:

  • WVIJ wil dat zo veel mogelijk kinderen nog voor de zomervakantie een zwemdiploma halen; vooral omdat het diploma zwemmen in maart is komen te vervallen door de corona crisis
  • WVIJ wil zo veel mogelijk verschillende doelgroepen en dus zwemmers een zwemactiviteit bieden om hen weer lekker te laten ontspannen en inspannen, maar ook om te oefenen met de 1,5m maatregelen die mogelijk nog tot na de zomervakantie zullen duren.

We hebben op dit moment een plan ter goedkeuring ingediend bij de gemeente over hoe wij onze activiteiten willen hervatten.
Wij zullen moeten wachten op deze goedkeuring, voordat we jullie verder kunnen informeren over wanneer welke groepen kunnen starten en welke regels daarbij zullen gelden.


Eén ding is wel heel zeker: We zullen in ieder geval voor alle zwemmers moeten gaan werken met een inschrijfbeleid:

  • Wedstrijdploeg, brevetploeg en recreanten moeten zich aanmelden voor de training (wedstrijdploeg en recreanten) en afmelden als je niet komt.
  • ABC-Zwemmers moeten zich tijdig afmelden voor de lessen als zij niet komen.

Op deze manier kunnen wij het aantal zwemmers reguleren, maar kunnen we ook vrij gekomen plekjes weer verder verdelen.
 

Wij gaan hiervoor de app van Club Assistent gebruiken
 

Wij zullen uiteraard monitoren dat iedereen die geen plekje heeft kunnen bemachtigen voor een training, voorrang heeft bij een volgende training.
Daarnaast bieden wij een landtraining aan voor wie geen plek in het bad is, maar ook hiervoor geldt een maximum aantal deelnemers en aanmelden is ook hier verplicht.


Als je nu al weet dat je de rest van het seizoen niet meer wilt of kunt komen, of dat uw kind niet meer komt zwemmen, meldt de lessen dan direct voor de gehele periode af in de app.
Op deze manier kunnen wij de beperkte plaatsen beter verdelen.

 

Wij realiseren ons dat er op dit moment nog veel vragen zijn.
Wij zullen iedere doelgroep (leskinderen, brevetzwemmers, wedstrijdzwemmers en recreanten) apart informeren over de zwemtijden en de maatregelen die voor hen gelden, zodra wij de goedkeuring binnen hebben.

Wij vragen jullie hiervoor nog even geduld te hebben; de verwachting is dat we jullie dit weekend, of vlak erna hierover kunnen informeren én dat er mogelijk dinsdag al gezwommen kan worden.

De algemene hygiëne regels en regels voor het zwemmen zijn te vinden op onze nieuwe Covid-19 pagina


 
www.watervriendenijmuiden.nl
Het was vroeg op voor de kinderen en de familie Mol, want vanmorgen om 9.00 uur stonden zij allen klaar in het zwembad om af te zwemmen… Meer >
 
www.watervriendenijmuiden.nl
Vanmorgen vroeg hebben 9 kinderen afgezwommen voor hun C-diploma. Eigenlijk was dat 22 maart al de bedoeling maar om welbekende reden… Meer >
 
De indeling van de kleedhokjes voor dinsdag én donderdag is te bekijken en staat op onze website. Regels: Volg de… Meer >
 
www.watervriendenijmuiden.nl

31 toppers met een diploma

26 januari 2020
Wat was het weer spannend, maar vooral heel leuk en gezellig. 31 jongens en meisjes hebben vanmiddag afgezwommen voor hun A-, B- of… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
11-05-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-07-2016 Meer >
 
 
23-06-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven