Activiteiten

WVNL Lange afstandswedstrijd

Datum 3 nov 2019
Tijdstip 13:45 uur
Locatie Zwembad de Wissen Helmond
Adres Keizerin Marialaan 1, 5702 NR, Helmond
Langeafstandswedstrijd Helmond

Tijdens de langeafstandswedstrijd in Helmon op 3 november heeft Watervrienden IJmuiden met een zevental zwemmers deelgenomen en een aantal mooie resultaten geboekt, waaronder een aantal bondsrecords, medailles en PRs. 


In de categorie heren C deed Mike Tjepkema van zich spreken door zowel de 400 meter vrije slag als de 400 meter wisselslag winnend af te sluiten en tevens twee bondsrecords laat noteren.


In de categorie dames D vergiste Xanthe van Vuuren zich tijdens de 400 meter wisselslag in het keerpunt van rug naar school en liep daarbij een disje op. Haar revanche kwam op de 400 meter vrije slag met een mooi P.R. en een bronzen plak.


Bij de heren D ging de strijd vooral tussen Danyal Özcan en Bart de Waard. Op de 400 meter vrije slag ging de winst naar Bart in een nieuwe bondsrecordtijd en legde Danyal beslag op het zilver. Omdat Bart bij Xanthe had afgekeken ging de winst op de 400 wisselslag naar Danyal ook weer in een nieuwe bondsrecordtijd. Tip aan de trainers; keerpuntjes trainen!


Iris de Vreugd had in de categorie E een eenmalig optreden. Ze neemt een bronzen plak mee naar huis op de 400 meter vrije slag. Andrea v.d. Zwet werd eerste op de 400 meter vrije slag en tweede op de 400 meter wisselslag. Dennis de Waard werd ook tweede, echter op de 800 meter vrije slag. Zijn eindtijd betekent naast het zilver ook nog een bondsrecord bij de Masters.


Wij hebben dus met onze zeven zwemmers 12 keer aan de start gestaan. Van deze starts gingen er helaas twee verloren aan een diskwalificatie maar van de overige 10 resulteerden er 5 in een bondsrecord. Lies Donk en Simone Linsen worden weer hartelijk bedankt voor hun aanwezigheid als official en Wim en Kahreman bedankt voor hun support.


Peter Linsen
Scheidsrechter van dienst


Terug naar boven