Contact en info

Over WVIJ

Al meer dan 65 jaar is zwemvereniging de Watervrienden IJmuiden een belangrijk onderdeel van de Velsense gemeenschap. Hoewel we in het duister tasten over de exacte oprichtingsdatum van onze vereniging, weten we wel dat onze oudste leden al sinds begin jaren 50 van de vorige eeuw bij onze vereniging zwemmen. Er zijn zelfs enkele huwelijken voortgekomen uit onze vereniging. Dit geeft wel aan dat WVIJ een betrokken en loyale achterban heeft.
 

Menig Velsenaar heeft bij onze vereniging zijn zwemdiploma gehaald en nog steeds zwemmen er jaarlijks zo’n 80-100 kinderen bij ons af. Een ploeg van bijna 50 zwemmers doet regelmatig mee aan wedstrijden en een bijna evengrote ploeg aan volwassenen doet wekelijks op donderdagavond mee aan het trim- of banenzwemmen.
 

Naast het zwemmen proberen wij de banden binnen de vereniging verder aan te halen door het organiseren van allerlei activiteiten zoals een Paasfestijn, een Sinterklaasfeest en natuurlijk onze familie-estafette. Tijdens deze “wedstrijd” vragen wij onze leden om samen met hun al dan niet (wedstrijd)zwemmende familieleden zoveel mogelijk baantjes in een kwartier tijd te zwemmen. 

Contact formulier
*
*
*
Terug naar boven