Huishoudelijk reglement

Het Huishoudelijk Reglement is tijdens de Algemene Ledenvergadering op 12 april 2016 goedgekeurd. U kunt de meest recente versie hier downloaden. 

Ook gelden er regels en richtlijnenen tijdens onze zwemlessen en trainingen:
 1. Het is niet toegestaan de zwemzalen te betreden zonder toestemming van de lesgever / coördinator. Hiermee kunt u de lesgevers afleiden en de veiligheid van de kinderen in gevaar brengen. U dient t.a.t. de instructies van de lesgevers/ het personeel op te volgen.
 2. Ouders hebben alleen toegang tot het doelgroepenbad bij een kijkles. Kijkles voor de overige baden is vanaf de tribune / balustrade. In alle andere gevallen is het niet toegestaan de zwemzalen te betreden. In de agenda kunt u zien wanneer het kijkles is.
 3. De tribune is van 18.00 – 19.30 uur voor ALLE publiek gesloten om de kinderen niet af te leiden tijdens de zwemlessen (m.u.v. kijkles). Gelieve ook niet op de balustrade te staan. Ook dan leidt u de kinderen af van de zwemles. Om diezelfde reden zijn de gordijnen / zonweringen in het doelgroepenbad gesloten.
 4. Houdt u aan de aanwijzingen op de deuren van de kleedkamers.
  • Als vader brengt en moeder ophaalt, of andersom: Hang indien nodig de kleding over in een andere kleedkamer.
  • Laat indien mogelijk broertjes /zusjes die niet zwemmen op de gang wachten.
  • Broertjes en / of zusjes van 10 jaar en ouder kunnen zich omkleden in een voor hen bestemde kleedkamer. Zij zijn oud genoeg om zichzelf om te kunnen kleden.
  • Houdt er rekening mee dat op al onze uren ook sommige hulpouders en oudere kinderen zich prettig willen omkleden. Wij vragen uw medewerking om ieders privacy te kunnen respecteren.
 5. Kleedhokjes zijn alleen te gebruiken ná overleg met het kader.
 6. Het is in geen enkel geval toegestaan kleding in de kleedhokjes te laten hangen.
 7. Ouders zijn niet toegestaan in de doucheruimte, u kunt uw kind opwachten in de kleedkamer. Houdt ook de toegangswegen naar de doucheruimte open, zodat zwemmers en lesgevers/trainers veilig en snel kunnen passeren.
 8. Het is NIET TOEGESTAAN om in andere kleding dan badkleding te zwemmen. Zwemles in onderbroek of gewone kleding - buiten het gekleed zwemmen - wordt niet getolereerd. U kind mag dan niet aan de zwemles deelnemen en wordt verzocht zich aan te kleden.
 9. Spelen in de gangen is niet toegestaan.
 10. Parkeer uw auto op de parkeerplaats en laat dan uw kind uitstappen. Doe dit uit veiligheidsoverweging NIET voor de deur van het zwembad. 
Alvast dank voor uw medewerking,
Kader Watervrienden IJmuiden
Terug naar boven