Activiteiten

WVNL NJK

Datum 8 dec 2019
Locatie Het Hofbad Den Haag
Adres Ypenburgse Boslaan 30, 2496 ZA Den Haag
Website bekijken

Op zondag 8 december hebben vijf zwemmers van WVIJ deelgenomen aan de Nederlandse Juniorenkampioenschappen van WVNL. Bij de jongens C nam Mike Tjepkema tweemaal het goud mee naar huis: op de 100m wisselslag en op de 100m vrije slag. Op de 100m vlinderslag moest hij genoegen nemen met het zilver.
 

In de leeftijdscategorie jongens B haalde Floris van Zanten een onverwachte tweede plaats op de 50m schoolslag. Op deze afstand had hij nog geen inschrijftijd, maar bij de 50m vrije slag die hij per ongeluk in schoolslag aflegde, zette hij een zeer scherpe tijd neer. Trainer Piet wist Floris snel over zijn teleurstelling over de verkeerde slag heen te halen, toen hij erop wees dat wanneer Floris een vergelijkbare tijd zou zwemmen bij de 50m schoolslag hij bij de top drie zou kunnen eindigen. En dat was precies wat Floris deed.
 

Bij de meisjes B hebben Tess de Waard en Rosalie van Beek van iedere afstand 50m gezwommen. Hoewel ze helaas niet in de prijzen zijn gevallen, hebben ze wel een aantal keer een PR gezwommen.

De volledige uitslag is hier in te zien.


Terug naar boven