Leertraject

Spelenderwijs leren is de manier waarop een kind het snelst en veiligst leert zwemmen. Het heeft dan plezier in het zwemmen. Door fijne zwemlessen wordt iemand ‘vriend van het water’, raakt vertrouwd met het water en geniet van de aangeboden zwemactiviteit. De manier waarop Watervrienden IJmuiden zwemonderwijs geeft wordt vanuit deze gedachte bepaald.

 

Het leertraject is bij Watervrienden IJmuiden als volgt:

Proefles – badje 1 Visjes – badje 1 Walvissen – badje 2 – badje 3 – badje 4 – badje 4A – A diploma –

B diploma – C diploma.

 

Tijdens de proefles bekijken we of uw kind voldoende watervreesvrij is om te kunnen leren zwemmen.

Als dat het geval is mag uw kind meteen starten met zwemles, hij of zij begint dan bij badje 1 - de Visjes.

U krijgt dan ook te horen of uw kind op dinsdag of donderdag les krijgt.

  

Als uw kind nog niet voldoende watervreesvrij is om het leertraject te kunnen volgen gaan wij met u in gesprek om samen de mogelijkheden te bespreken en een beslissing te nemen of het verstandig is om wellicht nog een aantal maanden te wachten tot uw kind wel aan zwemles toe is of dat er andere opties zijn.

 

Het is belangrijk om een kind met watervrees niet te snel op zwemles te doen. Laat ze maar lekker spelen als ze dat willen, daarmee worden ze het snelst watervreesvrij.
Samen regelmatig gaan zwemmen is een fijn uitje met uw kind en het zorgt er tevens voor dat uw kind sneller aan het water en de zwemlessen kan wennen. Vooral spelletjes om het gezicht in het water te doen, eens onder water te gaan of met hulp van een drijfmiddel op de rug proberen te liggen / drijven zijn dingen die uw kind een voorsprong kunnen geven.

 

 

Terug naar boven